Wat is Inloop de Pastorie?

De Pastorie is een vrij toegankelijke ontmoetingsplek voor inwoners uit de gemeente Oosterhout. Vrij toegankelijk betekent dat het gratis is en dat mensen welkom zijn zonder indicatie van de gemeente of huisarts.

De huiselijke sfeer wordt gevormd door de kleurrijke en nostalgische inrichting van de inloop, het gastvrije zorgpersoneel en de dienstbare vrijwilligers. Daarbij heeft de inloop beschikking over een prachtige lommerrijke parktuin met kleurige bloemen en een moestuin.

 

 

Wanneer is de inloop open en voor wie is het?

Iedere dinsdag en vrijdag staat de deur open van 10.00 tot 15.30 uur voor gasten die behoefte hebben aan gezelschap, een praatje, een spelletje, een kopje koffie of thee of een warme maaltijd. Voor de warme maaltijd en voor uitstapjes wordt een kleine bijdrage van de gast gevraagd.

Ook fietsers, wandelaars en anderen zijn van harte welkom om even aan te schuiven voor een gezellig contact. De dynamiek van vaste gasten, bezoekers en vrijwilligers maakt Inloop de Pastorie een gezellige en levendige plek om te zijn voor iedereen. Voor gasten geldt in principe geen leeftijdsgrens.

 

Wat is er te doen?

Gasten die dat kunnen, worden uitgenodigd om mee te helpen met bijvoorbeeld koffieschenken, voorbereiden van de maaltijd, tafeldekken, afwassen, of helpen in de moestuin. Met regelmaat organiseert het zorgpersoneel een activiteit, of nodigt iemand uit om een demonstratie te geven of iets te vertellen en als gasten er behoefte aan hebben, worden er ook uitstapjes georganiseerd. De activiteiten worden afgestemd op de behoefte van de gasten.

Naast de activiteiten zijn kaarten, spelletjes doen en handwerken favoriete bezigheden van een groot deel van de bezoekers.

 

Wat kunt u verwachten van het zorgpersoneel?

De zorgprofessionals zijn gastvrouw en ze stimuleren gasten om actief mee te doen. Maar ze helpen ook bij toiletbezoek als dit nodig is, wijzen gasten op voorzieningen die er zijn die het zelfstandig leven vereenvoudigen, onderhouden contact met familie als hier afspraken over zijn en schakelen de huisarts of spoedeisende hulp in als hier directe aanleiding voor is.

 

    

 

 

Wilt u meer weten?

U bent van harte welkom om spontaan langs te komen en sfeer te proeven, maar u kunt ook bellen voor een afspraak of voor informatie. Voor telefonisch contact belt u met Dimphie Lips 06-16874310, of Anny van Dongen 06-51850755.

 

Inloop De Pastorie, Provincialeweg 84, 4909 AL, Oosteind, www.depastorie-oosteind.nl, info@depastorie-oosteind.nl